21 – 24 NOVEMBER 2019 | Iași, “Internațional” Hotel 

ONLINE REGISTRATIONPERSONAL PAGE

C8. BASIC SURGICAL SKILLS

Wednesday, 20 nov. and Thursday, 21 nov. 2019; course for physicians and students.

Course directors: Ioannis Gardikiotis MD, Nicolae Gheţu MD
Participants: 12
Location: Headquarters CSTC, Faculty of Medical Bioengineering

Wednesday, 20 nov. – Preoperative preparation. Surgical knots. Local anesthesia. Biopsy and suture

08:00 – 10:00 Surgical hand washing, putting on of the robe and sterile gloves. Presentation of surgical instruments 120 min
10:00 – 10:30 Coffee break 30 min
10:30 – 13:30 Knots made manually, with both hands. Knots made with one hand and on the holder. Knots made in depth (training plate) 180 min
13:30 – 14:00 Lunch break 30 min
14:00 – 17:00 Fixing animal model. Local anesthesia. Incisional biopsy, punch biopsy, excisional biopsy. Percutaneous suture with separate threads and continues simple and blocked 180 min

Thursday, 21 nov. – Repair of post-excision defects: sutures, skin grafts.

08:00 – 10:00 Subcutaneous dissection. Deep and intradermal dermal suture 120 min
10:00 – 10:30 Coffee break 30 min
10:30 – 13:30 Skin grafts. Mechanical suture. Tie-over bandage 180 min
13:30 – 14:00 Lunch break 30 min
14:00 – 17:00 Mattress sutures . Subcutaneous abscess. The wound bandage. 180 min

Contact CONFER 2019’s PCO

 

Address: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: +40 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@oncologieiasi.ro
Website: 
www.eventernet.ro

15 + 8 =